dinsdag 8 november 2011

Maak een lipdub van de school

We gaan een lipdub maken met alle leerlingen en medewerkers van de school. Kies een lied dat aansluit bij de cultuur van de school en bedenk hoe je het in beeld kunt brengen in één continu shot. Doel is dat de leerlingen kennis maken met alle aspecten van het creatieve en logistieke proces van het maken van een videoclip. De opbrengst is een video die we delen met alle bij de school betrokken personen.

Alle leerlingen worden betrokken. Er zijn veel verschillende taken te verdelen, zodat iedere leerling een bijdrage kan leveren, passend bij zijn of haar talent. Er moet worden samengewerkt, er moeten goede afspraken gemaakt worden. We gaan proberen zoveel mogelijk regie bij de leerlingen zelf te leggen.

We gebruiken Vimeo om onze lipdub te publiceren, omdat je daar gebruik kunt maken van een wachtwoord. Dat gaat alleen naar de deelnemers en hun ouders.

Andere sociale media tools die we gaan gebruiken:

  • Google Docs formulieren: we maken een online formulier waarin de leerlingen aan kunnen geven welk liedje ze willen gaan gebruiken.
  • We gebruiken Wallwisher. Hierin kun je op een virtueel prikbord Post-its plaatsen. Elke Post-it beschrijft kort een scène uit de clip. De Post-its kunnen worden verschoven, aangepast enzovoort. Zo ontstaat langzamerhand een draaiboek.

Een voorbeeld:

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten